El Catalunya fa 20 anys com a cinema municipal i ho celebrarà amb una festa a la primavera

El Cinema Catalunya compleix 20 anys com a equipament municipal. Va ser al desembre del 1999 quan la sala del carrer Sant Pere va iniciar una nova etapa sota la gestió de l’Ajuntament de Terrassa. Per tal de compartir aquesta efemèride, es farà una festa oberta a la ciutadania a la primavera de 2020.

Després d’una llarga història com a cinema privat, l’ajuntament va decidir adquirir-lo per evitar-ne el tancament i poder continuar oferint cinema al centre de Terrassa. La pel·lícula que va estrenar aquesta nova etapa va ser “Todo sobre mi madre”, de Pedro Almodóvar, que en aquells moments començava la seva cursa per guanyar l’Òscar.

Després d’aquella reobertura provisional, la sala es va remodelar i adequar per dotar-la de l’equipament i l’estructura necessàries per als nous reptes. Finalment, el 16 de març s’inaugurava de forma oficial un nou Cinema Catalunya, amb una programació estable.

Actualment està gestionat per la Societat Municipal de Comunicació de Terrassa i és l’únic cinema obert al nucli urbà. Ofereix una programació de caràcter alternatiu i aposta pel cinema fet a la ciutat. A més, forma part de la xarxa Europa Cinemas i del conjunt de sales de la Filmoteca de la Generalitat de Catalunya. Com a servei públic, el Catalunya acull diversos festivals, actes i cicles al llarg de l’any. També compta amb sessions matinals per a escoles que volen treballar temari divers amb suport cinematogràfic.