El Catalunya ofereix diumenge l’Hora Blava, una prova pilot de cinema més inclusiu

L’Ajuntament de Terrassa i el Cinema Catalunya posen en marxa una nova iniciativa per afavorir l’accessibilitat al cinema. La sala municipal oferirà el proper diumenge 2 de gener, a les 12 del migdia, la primera edició de «l’Hora Blava», una sessió especial de cinema infantil en català, oberta a tots els públics, però adaptada especialment per a les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) i/o diversitat funcional intel·lectual.

Per tal de garantir l’accessibilitat d’aquests col·lectius, la sala s’adequarà  amb pictogrames per facilitar la comprensió de totes les indicacions. També s’habilitarà un espai amb activitats alternatives per poder sortir de la sala al llarg de la projecció en cas que sigui necessari. A més, es mantindrà llum d’ambient durant tota la sessió, no hi haurà anuncis i el volum del so serà més baix de l’habitual. Les famílies que ho desitgin podran fer servir una guia amb pictogrames per anticipar la sessió, que podran descarregar gratuïtament al web del cinema.

Aquesta prova pilot busca promoure el cinema inclusiu, respectant la diversitat i donant les màximes comoditats per a totes les persones assistents. Per això es vol crear un entorn confortable especialment per a infants amb TEA/o discapacitat intel·lectual, més sensibles a l’estimulació sensorial que pot provocar l’emoció de veure una pel·lícula en pantalla. A més s’intentarà respectar les diferents maneres d’expressar-se.

Una producció danesa, doblada al català

La pel·lícula escollida per aquesta projecció és Albert, amb una durada aproximada de poc més d’una hora. Aquesta producció danesa es projectarà en versió doblada al català. Albert és una comèdia d’animació en la qual un noi entremaliat viurà una gran aventura recorrent el món a la recerca d’un antic heroi local.

Totes les entrades són a preu reduït i ja es poden adquirir a la taquilla del Cinema Catalunya o de forma telemàtica a cinemacatalunya.cat.