El Catalunya oferirà 12 hores de cinema fantàstic i de terror el 26 d’octubre

El proper 26 d’octubre el Cinema Catalunya celebrarà ‘Les 12 hores fantàstiques’, una marató de cine fantàstic i de terror. De 12 del migdia a la mitjanit es projectaran sis pel•lícules clàssiques d’aquest gènere que han marcat més d’una generació.

El menú començarà amb una icona dels vuitanta, Gremlins (12:00), una barreja de comèdia i terror dirigida per Joe Dante i coproduïda per Steven Spilebrg el 1984.

Després serà el torn d’un referent del terror al cinema espanyol: REC (14:00), de Jaume Balagueró, i que va ser rodada al Parc Audiovisual.

Després de dinar Freddy Kruegger serà l’encarregat de fer la digestió. ‘Nightmare on Elm Street’ (16:00), popular aquí com a ‘Pesadilla en Elm Street’, és un altre clàssic vuitanter dirigit per Wes Craven, un dels directors especialista del gènere.
Més actual és l’adapatació de IT (19:40) que fa dos anys Andy Muschietti va fer de la novel•la d’Stephen King i del cèlebre pallasso Pennywise.

Tancarà la marató ‘Mad Max: Fury Road’ (22:40), una revisió que George Miller va fer el 2015 del seu clàssic del 1979, i que va protagonitzar Tom Hardy i Charlize Theron.

Una de les sessions (17:40) la triarà el públic, votant per internet una d’aquestes tres pel•lícules: ‘La matanza de Texas’; ‘Terminator’ i ‘Abierto hasta el amanecer’.

Les 12 hores de cinema fantàstic és una iniciativa de Jaume Farré i Marc Girona, que van plantejar la idea al Cinema Catalunya amb l’objectiu de rememorar “Les 17 hores de cinema”, una activitat que s’havia dut a terme a Terrassa entre el 1975 i el 1984.