El Catalunya projecta el film d’anime japonès ‘Haikyu!!’ doblat al català

Aquest proper divendres, 31 de maig, arriba a les sales de cinema Haikyu!! Batalla als contenidors. Es tracta de la primera pel·lícula que s’ha fet d’aquesta sèrie d’anime japonès. S’emet per al públic juvenil al canal SX3 de la Televisió de Catalunya. La temàtica de Haikyu!! gira al voltant del voleibol, fomentant els valors de l’esport a través d’un equip escolar.

El film té una durada de 85 minuts. S’estrena divendres al Cinema Catalunya amb una sessió a dos quarts de vuit de la tarda. A més, també es podrà veure dissabte a dos quarts de deu de la nit i diumenge a les cinc de la tarda.

La sessió de diumenge comptarà amb la presència de tres dels actors de doblatge en català: Ivan Priego (Hinata), Sergio Olmo (Sugawara) i Lluís Torrelles (Inuoka). Tots ells formaran part d’una tertúlia participativa al final de la projecció, juntament amb alguns membres de La Frikassa. L’acte acabarà amb un sorteig entre tots els assistents, amb premis de productes relacionats amb la sèrie que han estat donats per les entitats col·laboradores de l’esdeveniment. Aquestes són la llibreria Landròmina, Nikochan Comics, Planeta Comic i la Federació Catalana de Voleibol.

Impacte directe en la pràctica del voleibol a Catalunya

La popularitat de la sèrie Haikyu!!, a més, ha fet augmentar de forma significativa la pràctica del voleibol a Catalunya. En els últims anys, el nombre de participants no ha deixat de créixer fins a arribar en l’actualitat a una xifra rècord d’equips i de categories. Un altre exemple del fenomen social que hi ha darrera d’aquest anime japonès es demostra amb la fita aconseguida pels seus fans a les xarxes. A través d’una campanya popular, els seguidors de la sèrie van aconseguir una fita poc habitual. Pressionant la distribuïdora d’anime Crunchyroll perquè oferís el doblatge en català. Un cop assolit aquest objectiu, ara el Cinema Catalunya de Terrassa serà una de les poques sales que projectarà el film en la versió doblada en llengua catalana.

Les entrades per a aquestes tres úniques sessions de Haikyu!! Batalla als contenidors ja estan a la venda. Es poden adquirir al web cinemacatalunya.cat o bé a la taquilla del carrer Sant Pere.