El CatSalut dóna l’epidèmia de grip per pràcticament acabada

El Departament de Salut dóna pràcticament per acabada l’epidèmia de grip, que es troba en els 119 casos per cada 100.000 habitants, molt a prop del llindar dels 110 casos que s’ha marcat aquest any. Ho ha explicat al Consell Muncipal de Salut la directora del Catsalut al Vallès Occidental, Núria Serra, que ha fet un repàs de la incidència de la grip als centres sanitaris terrassencs. Aquest any el pic més alt de l’epidèmia va arribar just després de Reis, una mica més tard dels que és habitual. Aquest fet va ser positiu perquè va coincidir en el moment que tots els torns de vacances ja s’havien acabat i les urgències ja funcionaven al 100%

D’altra banda, Serra ha explicat que el Departament ha fet una aportació extra de 113.000 euros als centres sanitaris de la ciutat aquest hivern.

El CatSalut vol reforçar les urgències a domicili per descongestionar els centres d’atenció primària. Responent a preguntes de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública, Serra ha admès que, fins fa poc, les llistes d’espera publicades a internet no corresponien amb les reals. Ara sí, un cop incoporada a les llistes l’activitat que encara no està programada.