El CDMT acull durant dos dies el Primer Col·loqui d’investigadors en tèxtil i moda

Conceptes com tèxtil i moda fa temps que formen part de la recerca de molts investigadors que treballen des de disciplines tan diverses com la història, el disseny, l’art, la sociologia i l’antropologia. Aquests estudis enriqueixen el coneixement sobre un patrimoni ric però moltes vegades desconegut. Conscients d’aquesta diversitat, el Grup d’Estudis de Tèxtil i Moda ha organitzat al Museu Tèxtil de Terrassa una trobada internacional per aprofundir en les recerques més recents, intercanviar coneixements i compartir experiències.

Una quarantena de comunicadors d’àmbits tan diversos com els museus, la universitat i l’empresa presenten durant dos dies projectes que van des de la indumentària popular fins als teixits medievals, passant pel món del teatre i del cinema, així com les darreres novetats tècniques en el món de les fibres i la història de la moda.

Els professionals coincideixen que la investigació en tèxtil i moda existeix i és de nivell però que el gran repte ara és donar-la a conèixer.