El CDMT explicarà la moda del segle XX amb les peces d’una donació particular

Vestits modernistes, d’Hermès, de Pedro del Hierro, de Pertegaz, d’Emilio Pucci, d’Ungaro, de Balenciaga… bosses i complements, sabates, roba d’home i molt més. Indumentària des del 1900 als anys 70.

És la valuosa i extensa col·lecció familiar i personal de María Cristina Álvarez de Sotomayor que acaba d’arribar procedent de Madrid al Centre de Documentació i Museu Tèxtil. Álvarez de Sotomayor ja coneixia el centre. Aquí es van restaurar les peces i es van fer els maniquins a mida per a l’exposició «Balenciaga y la pintura española» que es va poder veure al Museu Thyssen-Bornemisza a l’estiu de 2019. Llavors ja va donar a la ciutat alguns vestits d’aquell dissenyador i ara ha cedit tota la seva indumentària.

Les peces, més d’un centenar, encara s’han d’inventariar i documentar, algunes fins i tot restaurar, i al 2022 es podran veure en una gran exposició que narrarà la història de la moda al llarg del segle XX.

Abans, però, al novembre, algunes de les peces d’Álvarez de Sotomayor es podran veure a l’exposició «Un museu, mil trames» que el CDMT prepara pel seu 75è aniversari. ​