El CDMT reobre aquest diumenge amb una gran mostra que uneix mobiliari i teixits

Aquest diumenge reobre al públic el Centre de Documentació i Museu Tèxtil després de 3 mesos tancat per la pandèmia. «Decòrum. Vestir la casa per a l’ocasió» és la nova exposició que es podrà visitar de forma totalment gratuïta. És un recorregut per la història dels interiors domèstics, des de l’època medieval fins a l’actualitat, del segle XVI al XX, unit per primera vegada mobiliari i teixits.

La primera planta del museu acull el que ja es considera l’exposició més ambiciosa dels últims temps. Ha requerit 2 anys de preparació i reuneix més de 100 peces de 30 prestadors diferents.

Carbonell explica que el Museu està preparat per reprendre l’activitat. S’han pres totes les mesures de seguretat possibles i l’aforament està limitat, encara que no es necessita cita prèvia. L’horari serà el d’estiu fins al 15 de setembre: dijous de 4 a 7 de la tarda i diumenges, de 10 del matí a 2 de la tarda. A l’agost, l’equipament es tancarà.

Malgrat que des del 13 de març el museu no ha rebut visites, l’activitat ha continuïtat portes endins. S’ha fet manteniment i conservació del patrimoni del centre i, des del 8 de juny, també s’han reprès en ferm els encàrrecs de restauració externs, públics i privats. A la quarta planta es posen a punt cadires, tapissos i banderes i també algunes nines.

L’any que ve el CDMT celebra 75 anys de trajectòria. És el Museu més antic de Terrassa i també el primer d’Espanya en la seva especialitat, el tèxtil. Per això, ja pensen en una gran mostra sobre com es va crear i la seva història, sobre indumentària, teixits i complements, catàlegs i mostraris però que també activitats que serveixin per donar a conèixer l’equipament a la ciutat.