El CDMT restaura els vestits de Cristóbal Balenciaga que s’exposaran al Museu Thyssen aquest estiu

El vestit que va portar al seu casament Carmen Martínez-Bordiú es troba en aquests moments al Centre de Documentació i Museu Tèxtil. És una de les peces destacades de l’exposició “Balenciaga y la pintura española” que es podrà veure a l’estiu al Museu Thyssen-Bornemisza, a Madrid.

La mostra vol ser un diàleg entre les creacions del dissenyador Cristóbal Balenciaga (1895-1972) i les obres pictòriques de diferents èpoques (del segle XVI al XX) que el van inspirar. Uns 70 vestits es conjugaran amb uns 60 quadres. Les peces provenen de diferents museus i de col•leccions privades.

El CDMT també treballa els vestits i els abrics dels nens que van assistir al casament de la reina Fabiola. En total, una trentena de dissenys dels anys 50, 60 i 70 del segle passat són intervinguts a Terrassa.

Els vestits van començar a arribar a finals de desembre i al febrer hauran d’estar acabats per fer les fotografies del catàleg. El Museu Tèxtil també fa els maniquins que serveixen per exposar les peces de roba i el faldons interiors. Tot a mida perquè els dissenys llueixin al màxim.

La mostra “Balenciaga y la pintura española”, comissariada per Eloy Martínez de la Pera, estarà oberta al públic del 18 de juny al 22 de setembre.