El CEM es converteix en cooperativa i es trasllada a l’escola Auró el curs vinent

El Centre d’Educació Musical, el CEM, es trasllada a l’escola Auró després de deu anys al Vapor Gran. Aquest mes se’ls acaba el lloguer que havien signat amb la immobiliària La Clau, amb preus avantatjosos per la tasca social del centre. Unes condicions que la nova empresa propietària, Buxllar, sembla no voler continuar.

L’escola de música ja començarà el curs a la nova ubicació. De fet a finals de juny han de lliurar les claus de la seu actual i faran la mudança a l’escola de Can Palet. Un trasllat que inclou quinze pianos, dos d’ells de cua, que cediran a l’escola Auró.

El CEM farà servir pràcticament tota l’escola, unes quinze aules, i també el teatre i el gimnàs, sense afectar l’activitat acadèmica ordinària. Aquest tipus de col·laboració per compartir instal·lacions és força freqüent a Europa i ja s’està aplicant a municipis com L’Hospitalet de Llobregat i El Prat.

La col·laboració entre els dos centres, que es formalitzarà en els propers dies amb la signatura d’un conveni, arrancarà al setembre amb una orquestra de corda, i les activitats «Endevinalles cantades» i «Música i moviment». El projecte inclou una dotzena d’activitats que impartirà el professorat de l’escola de música.

Paral·lelament al trasllat, el CEM passa a ser una cooperativa sense ànim de lucre que es dirà EduMusic Coop. El Centre d’Educació Musical va començar la seva activitat al 1980 i compta amb 24 professors i 200 alumnes més els quaranta que participen en les extraescolars de les escoles Montcau-La Mola i Petit Estel. Des de l’any 2016 imparteix també estudis oficials convertint-se en el segon conservatori de la ciutat.