El CEM prepara un festival virtual amb tot l’alumnat per acabar el curs d’una manera especial

Amb motiu de la finalització del curs 2019-2020, el CEM celebrarà el divendres, 19 de juny, un festival de clausura virtual. La data coincideix amb la commemoració del dia de la música europea i del 250è aniversari del naixement del músic i compositor alemany Ludwig van Beethoven. Està previst que en aquesta edició especial del festival de final de curs hi participi la totalitat dels alumnes de l’Escola de Música i Grau Professional.

L’acte consistirà amb la interpretació global del Cant de Joia de la novena Simfonia de Beethoven. A les instal·lacions de l’escola hi haurà el Tempus Trio, integrat per Ricard Rovirosa, cap d’estudis del centre; Ferran Bardolet, professor de l’orquestra de joves i de violoncel, i Maria Tió, violoncel·lista del CEM. Al mateix temps i, de forma alternativa, tres grups d’alumnes es connectaran, entre les 17h i les 19h, per unir-se al Tempus Trio i interpretar la peça escollida. L’acte es farà en directe a través de la plataforma d’ensenyament del CEM i hi estaran convidats tots els familiars dels alumnes.

Paral·lelament durant aquesta tercera setmana de juny també tindran lloc les audicions d’instrument en streaming. Aquesta programació serà per a cada alumne o alumna en un dia i hora en concret, durant la qual les famílies es connectaran en directe i podran escoltar les interpretacions. Així mateix, durant el mes de juliol, el CEM continuarà l’activitat amb una Escola Virtual d’Estiu per l’alumnat del propi centre o d’altres de fora interessats a perllongar les classes d’instrument o de llenguatge musical fins l’agost.

Per la seva part, el Cor Jove del CEM, que havia de participar a la 68a edició del Festival Europeu de la Joventut en la categoria Concurs, ha enregistrat una cançó de forma telemàtica durant aquests temps de confinament. Estava previst que aquesta formació musical passés pel certamen de Neerpelt, a Brussel·les, però després de ajornar-se a causa de la declaració de l’estat d’emergència sanitària, ara s’està preparant per participar-hi l’any vinent. Cal dir que són molts els grups que concorren en aquest Festival, però molt pocs els escollits per a fer-ho en la categoria de concurs. En aquesta ocasió, havia estat el cor del CEM un dels seleccionats, i, des del mes d’octubre, el grup de joves estava preparant la seva intervenció amb un programa constituït per diverses peces dels compositors Thallis, Bach, William Byrd, Raimon i una peça obligatòria d’un compositor en residència del festival.