El cementiri es posa a punt per la festivitat de Tots Sants

El cementiri municipal es posa a punt de cara a Tots Sants. Tot i que la festivitat és dimecres és habitual que, uns dies abans, moltes persones vagin a visitar les tombes dels seus familiars i amics morts. Per això, ja s’ha posat en marxa el dispositiu especial reforçant el servei d’autobusos, la venda de flors i la neteja de sepultures, facilitant la mobilitat i ampliant l’aparcament.

Entre les inversions que l’Ajuntament ha fet aquest any al cementiri destaquen la instal·lació de cent nous columbaris i la col·locació d’un mural al Jardí del Repòs amb els noms de les persones enterrades a sota. També la incorporació dels dos primers cotxes fúnebres 100% elèctrics de l’Estat espanyol. Properament s’afegiran dos vehicles més, però de combustió, per a desplaçaments més llargs. I en els propers mesos es preveu es substitueixin dos dels tres forns crematoris que hi ha per uns de més ecològics i eficients,

El dia de Tots Sants hi haurà acompanyament musical en dos punts d’actuació i el servei d’autobús fins el cementiri serà gratuït. El temple acollirà dues celebracions en record dels difunts. Fins el mateix dimecres es pot visitar, en una carpa, l’exposició “El simbolisme de les escultures exemptes”, un seguit de plafons on s’expliquen les catorze obres d’àngels, planys, desconsols i figures religioses que hi ha repartides pel cementiri.

Fa unes dies Funerària de Terrassa va obrir una oficina d’atenció al públic al carrer Topete per fer tràmits de gestió i manteniment de sepultures i el pagament de taxes.