Un cementiri renovat es prepara per rebre milers de visites durant els propers dies

Per Tots Sants toca anar al cementiri i recordar aquells éssers estimats que ja no estan entre nosaltres. És temps de portar-los flors i dedicar una estona per pensar en ells. En aquest sentit, el Cementiri Municipal es prepara per l’època de l’any en què més visitants rep; i és que es preveu que hi puguin passar unes 50.000 persones al llarg dels propers dies.

Durant el matí d’aquest dijous, l’alcalde Jordi Ballart, acompanyat de diversos representants municipals, ha realitzat un recorregut pel complex funerari. En aquesta visita, Ballart ha encès el peveter del monument a les víctimes de la riuada del 62, commemorant el 60è aniversari de la tragèdia. Durant l’acte també s’ha fet una ofrena floral davant la llista dels 1.655 difunts del darrer any, així com una visita comentada de l’exposició “Cementiri i jardí”, organitzada amb la col·laboració del Museu de Terrassa.

També s’ha donat a conèixer la nova sala de vetlla de 24 hores i la zona d’El Jardí, amb una gran carpa que permet celebrar funerals a l’exterior. Funerària va posar en marxa aquest espai a finals d’agost i, durant els dos primers mesos de funcionament, el bon temps ha permès utilitzar-lo sota una gran demanda. El Jardí, de 250 m2, té capacitat per acollir una vuitantena de persones.

L’Ajuntament habilitarà un servei d’autobús gratuït durant l’1 de novembre, dia de Tots Sants, per tal de facilitar l’arribada de la ciutadania. Farà el recorregut de la línia L1 des de l’Estació del Nord fins al complex funerari, de 9h del matí a 6h de la tarda.