El Centre Cultural acull una antologia de Pilarín Bayés

Pilarín Bayés ha arribat al Centre Cultural com si acabés de sortir d’una de les seves il·lustracions. La innocència i la saviesa que desprèn és la mateixa que s’observa en els seus dibuixos, que han acompanyat la infantesa de tres generacions.

Bayés ha vingut a presentar la retrospectiva de la seva obra, que recull més de cinquanta anys de professió. Està ordenada per dècades amb el circ com a fil conductor.

Coneguda per un estil inconfusible, resulta estrany veure les primeres il·lustracions de Bayés dels anys seixanta, fetes amb tinta xinesa i en blanc i negre. No semblen d’ella. A partir dels setanta comença a definir la seva tècnica, afegint llapis de color i aquarel·la. Els seus dibuixos ja són del tot reconeixibles: formes rodones, complexitat compositiva i molt detall.

Un dels grans mèrits de Pilarín Bayés va ser omplir els primers buits que patia la cultura catalana, especialment la infantil, per culpa de la dictadura. Les seves il·lustracions han omplert centenars de llibres que són ja clàssics de la literatura infantil i juvenil del país. Una de les més reeixides va ser la Història de Catalunya, vista des de la seva mà. Tot plegat ha format un conglomerat que ha acompanyat la infantesa de tres generacions.

L’exposició es podrà veure fins el 15 de juliol.