El Centre Cultural acull una inèdita exposició de gravats de Rembrandt

El Centre Cultural estrena una exclusiva exposició sobre “Rembrandt, geni del gravat”. Una col•lecció privada que per primera vegada es pot veure en públic en la seva totalitat. Es tracta d’una mostra amb uns cinquanta gravats originals de Rembrandt procedents de la Col•lecció Furió que també comissaria l’exposició. Una mostra que també compta amb un llibre amb el mateix títol sobre l’artista.

La mostra que es podrà veure fins a finals de febrer, s’ha estrenat aquest dijous amb una xerrada a càrrec de Joan Bosch, professor d’Història de l’Art a la Universitat de Girona. “Rembrandt, geni del gravat”, forma part de la col•lecció particular de l’estat espanyol que conserva el conjunt més importants d’aiguaforts del mestre holandès. Una selecció d’imatges de l’artista representatives de totes les èpoques i que des del segle XVII fins als nostres dies, han despertat la continua admiració a tot Europa.

Un mestre sobretot del gravat, incomparable en la composició i dels efectes del clarosbscur que aconsegueix. Un creador d’imatges originals de força expressiva que la història de l’art el considera un dels majors mestres barrocs de la pintura i el gravat. La mostra ofereix peces de gran valor artístic endreçades en tres llargues dècades de la vida creativa de l’artista. L’exposició permet comprovar l’espontaneïtat i llibertat de Rembrandt alhora de fer unes obres admirades per d’altres artistes, i la seva enorme influència posterior en l’art del gravat. Una mostra per veure amb temps i tranquil•litat.