El Centre Cultural exposa la donació d’una vintena d’obres de Josep Bartolí

El Centre Cultural recupera una part del llegat de Josep Bartolí amb una vintena d’obres que la seva vídua ha donat a la Fundació Antiga Caixa de Terrassa. La mostra, ‘Bartolí o la recuperació de l’artigrafia catalana republicana’, es podrà veure fins el 3 de desembre.

Bartolí, com Renau, Fontserè o Clavé, forma part de la generació d’artistes catalans que es va haver d’exiliar per haver combatut a favor de la República durant la Guerra Civil.

Fruit de la seva lluita, Bartolí va crear una obra que busca l’estètica dels píxels, apel·lant al carrer i a les parets murals com a símbols, com els grans espais de difusió de les idees polítiques de tots els temps.

L’exposició està concebuda en diferents blocs temàtics, prenent el concepte de píxel i de collage com a eix visual integrador. Per complementar la mostra, hi ha documentació i llibres il·lustrats de l’autor, així com un documental inèdit on es dóna la visió de l’artista.

1.500 alumnes participaran en el programa Exploradors de l’Art, adreçat a les escoles, una iniciativa que vol col·laborar en l’educació artística dels més joves. D’aquesta manera, la visita a l’exposició de Bartolí esdevé l’activitat central del programa, que es complementa amb un treball previ a l’aula i un taller plàstic a les instal·lacions del Centre Cultural al finalitzar la visita guiada.