El Centre Cultural recupera part de les propostes de dansa cancel·lades l’any passat per la pandèmia

El Centre Cultural recupera, en la seva 38a temporada, bona part de les propostes que va haver de cancel•lar l’any passat per la pandèmia. Algunes ja tenen les entrades exhaurides perquè bona part del públic va preferir mantenir-les enlloc de demanar-ne la devolució. Fins al desembre es faran a l’equipament cultural 34 funcions d’una vintena de propostes, deixant les companyies internacionals per la segona part de l’any.

El tret de sortida el donarà a finals de mes El Trencanous de Txaikovski que durà a escena el Programa d’Alt Rendiment En Dansa. PAR en dansa farà al juliol, mes habitualment sense programació, una gala final del curs amb diverses coreografies.

Encara a l’hivern el Ballet Nacional d’Espanya farà un recorregut per la dansa espanyola i la companyia de Saragossa La Mov representarà Tempus Fugit. El Ballet Estatal Rus durà al Centre Cultural, si la situació ho permet, la Giselle que es va haver de cancel•lar l’any passat.

La desapareguda ballarina del Ballet Nacional de Cuba Alicia Alonso serà homenatjada en una gala a mitjans d’abril. Una altra gala, el 16 de maig, reunirà en la seva quarta edició, diversos ballarins catalans de renom internacional.
Tornant de l’estiu la temporada es reprendrà amb la preestrena d’Habemus Corpus, última producció d’Amnea.

També al setembre la italiana Contemporany Dance Company portarà una doble proposta: un homenatge a Schubert i el divertimento Gershwin Suite. Els darrers tres mesos de l’any actuaran el Balletto del Sud, principals i solistes del New York City Ballet, Agnés Letestu i Vicent Chaillet, Acosta Danza i el Ballet Estatal de Geòrgia, que tancarà la temporada el 18 de desembre.

La temporada passada el Centre Cultural va tenir més de 5.000 espectadors amb l’equipament tancat de març a setembre i un final d’any amb aforament reduït.