El Centre de Documentació cataloga en un llibre únic els teixits més singulars de les col·leccions catalanes

Retrats i diversos teixits artístics molt propers a la fotografia són els protagonistes del nou llibre, “Jacquards artístichs, teixits singulars a les col·leccions catalanes”. El llibre és un catàleg de 201 pàgines amb il·lustracions en color que recullen aquestes sèries limitades de teixits figuratius amb retrats de personatges il·lustres com Isabel II o Alfons XIII.

El recull està escrit per la directora del Centre de Documentació i Museu Tèxtil, Sílvia Carbonell, i per Sílvia Saladrigas i es va presentar al públic el 20 d’abril a l’auditori del CERC. L’estrena va anar a càrrec del diputat delegat de Cultura, Joan Josep Puigcorbé i l’historiador d’art, Francesc Fontbona.

L’obra sorgeix d’una recerca sobre els teixits jacquard produïts a l’Escola Industrial d’Arts i Oficis de Sabadell i, posteriorment, l’any 2015 de dues exposicions que es van celebrar al Centre de Documentació de Terrassa i al Museu d’Història de Sabadell. A partir d’aquí i amb el suport de la Diputació de Barcelona, es van catalogar les peces i es va estudiar l’origen de les seves col·leccions. Aquest recull és testimoni de l’adaptació i dels perfeccionaments del sistema jacquard a casa nostra. El catàleg es pot adquirir gratuïtament en format digital a la web del Centre de Documentació i en paper per un preu de 40 euros.