El Centre de Mediació celebra 20 anys promovent la resolució dialogada de conflictes

El Col·legi d’Advocats de Terrassa va ser, al 2002, el primer de tot l’Estat en disposar d’un Centre de Mediació, el Cemicat, amb reglament i estatuts propis. Ha fet 20 anys i ho ha celebrat, aquest dijous pels volts del Dia Europeu de la Mediació, amb una taula rodona per fer balanç d’aquestes dues dècades.

El centre promou la mediació com a mètode pacífic i alternatiu de resolució de conflictes fomentant l’acord entre les dues parts a través del diàleg. És privat, confidencial i discret i evita passar per un judici. La mediació va en augment però la cultura de l’acord encara té camí per recórrer.

De 2018 a 2021, els darrers quatre anys amb dades, el Centre de Mediació del Col·legi d’Advocats de Terrassa va obrir 265 expedients. D’aquests, gairebé la meitat van acabar amb acord. En aquests quatre anys el centre va assessorar 632 persones, sobretot per temes de família, majoritàriament divorcis i herències.

Prop d’un 30 per cent dels conflictes que arriben tribunals es deriven al Cemicat. Segons el centre, el grau de compliment d’acords és molt més alt quan hi ha hagut mediació que quan s’ha resolt el cas als tribunals.