El Centre d’Estudis Històrics demana tranquil·litat per identificar les restes trobades a la Mola

Tot i que encara es desconeix l’origen de les restes humanes enterrades i localitzades fa uns dies al cim de la Mola, els experts ja han plantejat algunes hipòtesis. Des del Centre d’Estudis Històrics de Terrassa es fan les següents consideracions.

En primer lloc, des del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona, l’ens responsable de gestionar les restes històriques del Parc Natural, es farà una primera intervenció per valorar si cal fer una intervenció arqueològica. L’entitat demana respecte per la feina dels professionals i insta a que no es facin volar coloms abans de tenir tota la informació.

En segon lloc, el CEHT posa l’èmfasi en la responsabilitat dels i les excursionistes en la conservació i preservació d’aquestes restes. És important tenir cura de l’entorn, encara més en aquests contextos, quan qualsevol modificació podria impedir la correcte identificació de les restes.

En darrer lloc, des del CEHT, com a entitat en defensa de la història i el patrimoni, es posen a disposició de qui convingui pel que se’ls pugui demanar.