El Centre Logístic de Biomassa del Vallès ja és una realitat

Fa 15 anys un incendi a Sant Llorenç Savall deixava un balanç de cinc persones mortes i 4.600 hectàrees cremades. Aquell dramàtic episodi, i els focs de l’Alt Empordà del 2012, va posar en alerta les administracions que han intensificat la prevenció d’incendis reduint la massa forestal. Els arbres que es retiren es poden convertir en energia neta a través d’estelles que alimentaran calderes de biomassa.

Des d’aquesta setmana el Vallès Occidental ja compta amb un Centre Logístic de Biomassa Comarcal. És a Terrassa, al polígon d’Els Bellots, en una plataforma de 5.400 metres quadrats que inclouen espai per la recepció de fusta i una nau magatzem.

El Centre de Biomassa té una capacitat de producció d’estella de 6.650 tones que seran gestionades pel Servei Comarcal de Biomassa Forestal. De moment alimentaran dues calderes de biomassa al Consorci Sanitari de Terrassa i a la Universitat Autònoma.

En el mateix acte d’inauguració de la nova plataforma els ajuntaments de Viladecavalls, Vacarisses i Ullastrell s’han adherit al Servei i podran accedir a l’estella. L’alcalde d’ullastrell i un dels promotors del projecte, Joan Ballbé, ha parlat en nom dels tres municipis.