El Cicle de Cinema Infantil en Català torna al Catalunya amb “La Rata Pirata”

Anar al cine per gaudir d’una pel·lícula infantil en llengua catalana és una opció que no està disponible gaire sovint. En aquest sentit, el Cinema Catalunya de Terrassa acull des de ja fa un parell d’anys el cicle CINC de Cinema Infantil en Català. Durant dos dissabtes de cada mes, la sala més emblemàtica de la ciutat projecta una pel·lícula de temàtica infantil, buscant que els més petits agafin l’hàbit d’escoltar el seu idioma a la gran pantalla.

Tant aquest dissabte, 24 d’agost, com el següent, dia 31, el cinema del centre de la ciutat projectarà “La Rata Pirata”, una pel·lícula de dibuixos animats apta per a nens i nenes a partir de 3 anys. El següent film del cicle, previst per al mes de setembre, serà “La Petita Trapella”, una pel·lícula que narra les aventures d’una noia que pot parlar amb els animals.

A l’octubre una història plena de fantasia visitarà el Cinema Catalunya. Amb “Zog, dracs i heroïnes”, el Cicle mostra una de les seves voluntats en la selecció dels títols: projectar sempre pel·lícules de caràcter inclusiu i no-sexista. El plat fort de la temporada arribarà el mes de novembre, amb la projecció en llengua catalana d’una de les millors pel·lícules d’animació d’aquest any. Es tracta de “Toy Story 4”, un film protagonitzat de nou per les famoses joguines de la factoria Pixar. Tancarà la temporada “Solan i Eri, missió a la Lluna”, un film que s’estrena aquest mateix desembre i que serveix per commemorar els 50 anys de l’arribada a la lluna.

El cicle de cinema infantil és una proposta del Departament de Cultura amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística. Durant dos dissabtes de cada mes, sempre a les 5 de la tarda i per un preu de només 4 euros, el públic familiar té una cita al cinema del carrer de Sant Pere. A través d’una programació atractiva i una política de preus baixos, la iniciativa posa el català a l’abast de tots els públics.