El cicle ‘Diàlegs en Comunitat’ abordarà l’envelliment i els mites sobre la vellesa

Una ponència sobre la soledat no volguda, a càrrec del doctor en psicologia Javier Yanguas, ha servit per inaugurar aquest dimecres el cicle ‘Diàlegs en Comunitat’. La iniciativa comprèn 7 activitats interculturals, des d’ara i fins l’abril, que tracten sobre l’envelliment i els mites de la vellesa a través de tres llibres, dues pel·lícules i una obra de teatre.

‘Diàlegs en Comunitat’ s’emmarca en el projecte ‘Sempre Acompanyats’ que va començar a funcionar al 2014 de la mà de l’Ajuntament, Creu Roja i l’Obra Social “la Caixa” per pal·liar les situacions de soledat no volguda de les persones grans.

El programa ja porta 5 anys funcionant al Districte 4, on hi viuen 1.500 de les prop de 8.000 persones majors de 65 anys que es calcula que viuen soles a Terrassa. En aquest temps, aquesta xarxa de suport social i acompanyament ha permès atendre una setantena de persones amb la col·laboració de 13 voluntaris.

Les activitats del cicle ‘Diàlegs en Comunitat’ es faran a la Biblioteca del Districte 4, al Cinema Catalunya i al teatre del Col·legi Salesians Sant Domènec Savio.