El cicle “Fem Estiu” arriba aquest any amb l’objectiu de reactivar el sector cultural

Aprofitant l’època de bon temps, l’Ajuntament de Terrassa organitza un any més el cicle Fem Estiu. Des d’aquest divendres, 19 de juny, i fins a mitjans de setembre, la ciutadania podrà gaudir d’espectacles de tot tipus i per a tots els públics, repartits pels diferents districtes egarencs. Tot plegat amb l’objectiu de reactivar un sector cultural que ha quedat molt tocat pels efectes de la pandèmia

Per aquesta nova edició, adaptada a les circumstàncies, hi passaran prop de 200 activitats; una oferta que pràcticament s’ha quadruplicat en comparació amb anys anteriors. La majoria de les propostes es realitzaran a l’aire lliure i en espais accessibles on es pugui limitar l’aforament en cas que fos necessari. El programa, que es podrà consultar al web de l’Ajuntament a finals d’aquesta setmana, arrencarà divendres amb un concert al pati de la Nova Jazz Cava. Serà la primera de les actuacions previstes en aquesta edició del Jazz a la Fresca. El cicle cultural visitarà també altres espais emblemàtics de la ciutat, així com centres cívics, patis d’escola, poliesportius, biblioteques o museus.

Pel Fem Estiu 2020 també hi passaran concerts proposats per la Casa de la Música, el 13è Cicle Sons del Temps, el 7è Festival Seu d’Ègara i una nova edició del Terrassa Música Moderna. D’altra banda, el CAET oferirà un programa d’Arts escèniques «desconfinades», i el projecte «El Tercer Paisatge», comissariat per Anna Taratiel, promourà la creació d’un graffiti de grans dimensions.

Entre les novetats més destacades, al llarg de l’estiu es projectaran a l’aire lliure tres pel·lícules catalanes, amb la introducció del circuit estable del Cicle Gaudí. D’altra banda, l’associació de circ Tub d’Assaig 7.70 ja ha anunciat que aquest any no celebrarà el ja tradicional Festival de Circ que acostumava a tancar el cicle Fem Estiu. Com a alternativa, durant diversos dimarts es programaran, al matí, tallers per la mainada i, al vespre, cabarets de circ creats per l’ocasió.

La biblioteca del Districte 2 ha estat l’escenari escollit per a la presentació d’un cicle que manté l’objectiu d’apropar la cultura als diferents barris de la ciutat, amb propostes inclusives que van de la música clàssica a la moderna, passant pel teatre, el cinema, el circ o els tallers participatius.