El cicle ‘Jazz a la Fresca’ celebra 25 anys de concerts al Pati

Amb l’arribada de la canícula, la terrassa del pati exterior de la Nova Jazz Cava s’engalana per acollir una programació a l’aire lliure amb la més variada estètica jazzística. Un caramelet per les nits d’estiu a Terrassa, els divendres i dissabtes de juliol.

Arrencada amb propostes de l’escena catalana

El nou repertori de la cantant catalano-brasilera Namina ‘Roots’ representa un viatge personal a les arrels de la música afro-americana, blues, work song i folk que s’alternen en una visió personal i original d’aquesta cultura musical. La música de Bessie Smith, Koko Taylor, Nina Simone, Taj Mahal, Tom Waits o Leyla McCalla es combina amb composicions pròpies i un directe hipnòtic. Serà aquest divendres a les 22.00.

L’organista Benjamín León és referent i mestre indiscutible de la tradició iniciada a la dècada dels 60’s amb el trio d’orgue, bateria i guitarra. S’acompanya del bateria Adrià Font, un dels pioners en actiu de l’efervescent escena jazzística a Terrassa i de l’excel·lent guitarrista Kike Angulo (Dissabte a les 22.00 h).

Saltem de setmana amb el guitarrista Tòfol Martínez que ofereix un repertori blues basat en temes dels seus últims àlbums i presenta nou material. Recolzat per una poderosa banda on militen grans noms del gènere, el sabadellenc desplegarà el seu enèrgic so de directe.

El jazz i el folklore llatinoamericà impregna la música del contrabaixista canari Martín Leiton que presenta el seu celebrat treball Caravana mentre que el tàndem Ricard Gili & Oriol Romaní lidera una proposta de swing interpretada per autèntics especialistes del jazz clàssic.

El debut a Terrassa de la vocalista Carole Alston

La cantant nord-americana Carole Alston compta amb una extensa trajectòria que l’ha portat a actuar pels cinc continents. Originària de Washington D.C., i amb una personalíssima veu, ha desenvolupat una carrera musical tant en l’àmbit jazzístic com en el teatre musical. El seu talent per la interpretació del gospel i el blues s’amplia amb la llarga experiència del llenguatge jazzístic i una extraordinària presència escènica. Per primera vegada a Terrassa acompanyada de quatre músics de l’escena actual del jazz.

Punt i final de reconeixement mundial

Dos del noms de l’univers jazzístic sumen talent, virtuosisme i experiència en el concert de cloenda de la Temporada Estable: Eddie Henderson i Steve Davis. Als seus 80 anys, el trompetista novaiorquès Eddie Henderson continua al peu del canó tant original com sempre. Alumne de Louis Armstrong, va rebre el suport i el reconeixement de Miles Davis. Gràcies al seu treball amb el grup Mwandishi de Herbie Hancock obtenia el primer reconeixement mundial a principis dels anys 70. Des d’aleshores, ha tocat amb una gran varietat de músics com Art Blakey, Elvin Jones, Johnny Griffin, Slide Hampton, McCoy Tyner, Benny Golson, Max Roach, Dexter Gordon, Roy Haynes o Joe Henderson. Steve Davis, un dels trombonistes més destacats en l’escena actual, signa una vintena d’àlbums amb el seu estil líric i dur alhora. Àmpliament guardonat amb diversos premis jazzístics, el 2018 la seva composició original Optimism s’inclou a l’àlbum guanyador d’un Premi Grammy per Bringin’ it (Mack Avenue, 2017) de Christian McBride. Plegats s’alien amb tres músics de màxima activitat de l’escena europea: el jove pianista Will Barry, el contrabaixista Mark Hodgson i el bateria Stephen Keogh.

Jam Sessions, els dijous a dins de la Cava

El Club de Jazz manté el compromís amb les noves generacions i les Jam Sessions a l’escenari principal de la Nova Jazz Cava a partir de les 10 de la nit. La nova tanda arriba representada per Violet Peakocks, Martí Costalago Grup i The Jazz Van.

La cloenda de les Jam Session de la Temporada Estable 2023/24 serà especial. Guy Salamon Group és una de les bandes més destacades de l’escena del jazz holandès. El seu líder és el guardonat bateria, compositor i arranjador Guy Salamon, la música del qual és plena de sorpreses, històries creatives, molta energia i humor.