jazz a la fresca

El cicle Jazz a la Fresca celebra 25 anys de concerts al pati

La terrassa del pati exterior de la Nova Jazz Cava s’engalana per acollir un nou cicle de Jazz a la Fresca. La programació a l’aire lliure començarà el 5 de juliol amb la més variada estètica jazzística. Seran un total de set concerts nacionals i internacionals, a l’escenari exterior de la Cava, fins el 26 de juliol. Un caramelet per a les nits d’estiu a Terrassa, els divendres i dissabtes de juliol. A més, el Club de Jazz manté les darreres Jam Sessions de la temporada tots els dijous de juliol a l’interior de la sala.

jazz a la fresca

Arrencada amb propostes de l’escena catalana

En primer lloc, el nou repertori de la cantant catalano-brasilera Namina “Roots” es podrà gaudir el 5 de juliol a les 22 h. En general, el seu representa un viatge personal a les arrels de la música afroamericana, blues, work song i folk. Per això, l’alterna amb una visió personal i original d’aquesta cultura musical amb un directe hipnòtic.

Namina Sextet

Imatge: Nova Jazz Cava

La programació continua dissabte 6 de juliol a les 22 h. Serà el torn de l’organista Benjamín León. En essència, ell és tot un referent i mestre indiscutible de la tradició iniciada a la dècada dels 60’s amb el trio d’orgue, bateria i guitarra. L’acompanyarà el bateria Adrià Font, un dels pioners en actiu de l’efervescent escena jazzística a Terrassa, i l’excel·lent guitarrista Kike Angulo.

BenjamínLeónTrio foto de Gemma Miralda

Imatge: Gemma Miralda

Saltem de setmana amb el guitarrista Tòfol Martínez que divendres 12 de juliol oferirà un repertori de blues basat en temes dels seus últims àlbums. També presentarà nou material. A més, estarà recolzat per una poderosa banda en la qual militen grans noms del gènere. El sabadellenc desplegarà el seu enèrgic so de directe.

Tofol Martinez foto de XaviAlmirall

Imatge: Xavi Almirall

I dissabte dia 13, el jazz i el folklore llatinoamericà, igualment important, impregnarà la música del contrabaixista canari Martín Leiton. Presentarà el seu celebrat treball Caravana.

Martín Leiton Foto de Sílvia Poch

Imatge: Sílvia Poch

El dia 20, el tàndem Ricard Gili & Oriol Romaní liderarà una proposta de swing interpretada per autèntics especialistes del jazz clàssic.

Ricard Gili i Oriol Romani foto Miquel Carol

Imatge: Miquel Carol

El debut a Terrassa de la vocalista Carole Alston

Serà el 19 de juliol. La cantant nord-americana Carole Alston compta amb una extensa trajectòria que l’ha portat a actuar pels cinc continents. Originària de Washington D.C. i amb una personalíssima veu, ha desenvolupat una carrera musical tant en l’àmbit jazzístic com en el teatre musical. En aquest sentit, el seu talent per la interpretació del gospel i el blues s’amplia amb la llarga experiència del llenguatge jazzístic i una extraordinària presència escènica. Per primera vegada a Terrassa, acompanyada de quatre músics de l’escena actual del jazz.

Carole Alston foto nova jazz cava

Imatge: Nova Jazz Cava

Punt final de reconeixement mundial

El darrer concert de la programació d’estiu al pati el protagonitzaran dos del noms de l’univers jazzístic que sumen talent, virtuosisme i experiència. Serà el concert de cloenda de la temporada estable: Eddie Henderson i Steve Davis. Serà divendres 26 de juliol.

Eddie Henderson & Steve Davis Quintet foto Toni Porcar

Imatge: Toni Porcar

Als seus 80 anys, el trompetista novaiorquès Eddie Henderson continua al peu del canó tant original com sempre. Alumne de Louis Armstrong, va rebre el suport i el reconeixement de Miles Davis. Gràcies al seu treball a Mwandishi de Herbie Hancock obtenia el primer reconeixement mundial a principis dels anys 70. Des d’aleshores, ha tocat amb una gran varietat de músics, incloent Art Blakey, Elvin Jones, Johnny Griffin, Slide Hampton, McCoy Tyner, Benny Golson, Max Roach, Dexter Gordon, Roy Haynes o Joe Henderson.

Steve Davis, un dels trombonistes més destacats en l’escena actual, signa una vintena d’àlbums amb el seu estil líric i dur alhora. Àmpliament guardonat amb diversos premis jazzístics, el 2018 la seva composició original Optimism s’inclou a l’àlbum guanyador d’un Premi Grammy per Bringin’ it (Mack Avenue, 2017) de Christian McBride.

Plegats s’alien amb tres músics de màxima activitat de l’escena europea: el jove pianista Will Barry, el contrabaixista Mark Hodgson i el bateria Stephen Keogh.

Jam Sessions, els dijous a dins de la Cava

El Club de Jazz també manté el compromís amb les noves generacions. Ho fa amb les Jam Sessions a l’escenari principal de la Nova Jazz Cava a partir de les 10 de la nit. La nova tanda arriba representada, d’una banda, per Violet Peakocks, Martí Costalago Grup i The Jazz Van.

A més, la cloenda, el 25 de juliol, serà especial. Guy Salamon Group és una de les bandes més destacades de l’escena del jazz holandès. El seu líder és el guardonat bateria, compositor i arranjador Guy Salamon. Per això, la seva música és plena de sorpreses, històries creatives, molta energia i humor.

Guy Salamon Group foto nova jazz cava

Imatge: Nova Jazz Cava