El Cicle Jazz a la Fresca portarà Quico Pi de la Serra al pati de la Cava

El cicle “Jazz a la Fresca” s’allargarà fins divendres 29 de juliol amb una sèrie de 7 concerts a l’escenari exterior de la Nova Jazz Cava.

L’àmplia riquesa estilística de les propostes impregnen els concerts estel.lars internacionals, les presentacions de projecte i els debuts.

El Club de Jazz manté les Jam Sessions els dijous a l’interior de la sala.

La prèvia del cicle d’estiu s’emmarca dins de la Festa Major de Terrassa amb un concert de swing ballable dels Barcelona Swing Flamingos, un septet procedent de la mítica Locomotora Negra que té molt clar el què cal fer per tal els amants del swing gaudeixen i convertir la Nova Jazz Cava en un club de ball.

Amb l’arribada de la canícula, la terrassa del pati exterior de la Nova Jazz Cava s’engalana i es prepara per acollir novament una programació especial a l’aire lliure.

El Cicle d’Estiu al Pati “Jazz a la Fresca” reunirà 7 propostes  amb debuts internacionals que es combinen amb presentacions de nous projectes. La riquesa i la varietat estilística del cicle fan que la programació tingui un especial atractiu.

L’estrena el 8 de juliol corre a càrrecdels Old Cats Swing Band, un elenc d’experimentats i brillants intèrprets de jazz de tall clàssic, tres d’ells Josep Ma. Farràs, Pau Casares i Adrià Font amb la distinció del Premi Jazzterrasman.

Quico Pi de la Serra és un dels representants històrics de la Nova Cançó i posteriorment de la cançó d’autor i del blues. Amb 79 anys i acompanyat pel magnífic harmònicista Joan Pau Cumellas, presenta un recull de cançons antològiques amb un to irònic, combatiu i reivindicatiu, acumulades al llarg de la seva extensa trajectòria.

Un altre dels noms imprescindibles del programa és el d’Edu Tancredi, exponent del jazz llatí actual. Format a Boston, el pianista i compositor uruguaià fusiona amb el Septeto Latin Jazz els ritmes llatins d’influències brasileres i afrocubanes amb harmonies modernes de jazz i espais reservats a la improvisació.

El debut a Terrassa de la cantant nord-americana Sharón Clark es preveu imperdible. Reconeguda a nivell internacional, dotada d’una veu poderosa i una tècnica extraordinària, Clark veu de la gran tradició del jazz vocal i s’acompanya per l’ocasió de Fredrik Carlsquist al saxo tenor i clarinet, Mattias Nilsson al piano, també en el seu debut a la ciutat, Ignasi González al contrabaix i Jo Krause a la bateria.

Sens dubte el retorn d’un dels noms referencials de la pianística de les darreres dècades és una gran notícia. Bruce Barth, Premi Jazzterrasman de 2014, retorna a un dels seus clubs predilectes en la que serà la 15ena visita a la ciutat. El músic californià oferirà un concert a quartet tot compartint protagonisme amb un bufador de primera, el seu compatriota Terell Stafford qui, amb un estil personal, innegable virtuosisme i una capacitat increïble per plasmar en el seu llenguatge la gran tradició musical afroamericana i donar-li un sentit contemporani, s’ha convertit en figura mundial del instrument.

“Ànima nua” és el nou projecte del vocalista terrassenc Marc Uroz, músic inquiet que ha mostrat a la Nova Jazz Cava la major part de les seves aventures musicals. En la present edició del “Jazz a la Fresca” ens presenta una proposta delicada i intimista on la fusió entre el jazz i el flamenc guanya terreny. I també el carismàtic saxofonista Dani Nel.lo ens ofereix aquest estiu el seu nou Organ Trio, format per la potent sonoritat d’orgue, guitarra i bateria, i amb un recull de les composicions preferides i més representatives del seus diversos projectes amb”Los Saxofonistas Salvajes”, “Los Mambo Jambo”, “Sax-O-Rama” o “Noir”.

El punt i final a l’activitat estiuenca al Pati el posaran els dos concerts organitzats per l’Associació Reactiva coincidint amb els dos darrers dies del mes de juliol.

 

Jam Sessions tots els dijous
El Club de Jazz manté el compromís amb les noves generacions i les Jam Sessions a l’escenari principal de la Nova Jazz Cava a partir de les 10 de la nit. La nova saba representada aquest mes per Aitana Yeste’s Quintet i d’Àlex Duato, veu i piano respectivament, s’alternaran amb músics de més llarga trajectòria com Pau Bombardó i Carles Pineda, capitans de la reunió Jam Quartet Especial, o la sessió que tancarà les jams d’aquesta temporada amb Adrià Font & Amics integrada per Josep Ma. Farràs, Joan Albert, Xavi Ortiz i Enric Carreras per rememorar el repertori dels mítics Quintet d’Egara i la figura del seu pianista i arranjador, Josep Puigbò.