El Cim acull un acte del Dia d’Europa com a escola ambaixadora

El 9 de maig va ser el Dia d’Europa. A Terrassa continuen els actes per a commemorar-ho. Aquest dimarts ha tingut lloc un acte a l’Escola El Cim, anomenat ‘escola ambaixadora‘ del Parlament Europeu el 2021. La directora del centre, Glòria Nogueras, ha explicat l’experiència com Escola Ambaixadora i quins beneficis ofereix a l’alumnat i al professorat. El director de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, Sergi Barrera, ha comentat els detalls de la nova convocatòria 2024-2025 publicada recentment.

El programa educatiu Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu està impulsat per les institucions europees i té com a objectiu estimular el coneixement d’Europa i de la democràcia parlamentària europea entre els joves, proporcionant-los un coneixement actiu de la Unió Europea i del Parlament Europeu en particular. Es tracta tant d’ensenyar dades sobre la Unió Europea com de donar l’oportunitat d’experimentar la ciutadania europea: què significa la Unió a la vida quotidiana i què es pot fer per aconseguir que, en el futur, Europa sigui com els seus ciutadans vulguin.

A Terrassa hi ha una escola ambaixadora del Parlament Europeu, l’Escola El Cim, nomenada l’any 2021. Des del servei de Relacions Internacionals es vol fomentar que altres centres educatius puguin conèixer les oportunitats que ofereix obtenir aquesta acreditació.