El Cinema Catalunya acull la primera sessió Hora Blava, adaptada a persones amb TEA i capacitats diverses

El Cinema Catalunya ha estrenat aquest diumenge al migdia la prova pilot de la sessió «Hora Blava». Es tracta de la projecció d’una pel·lícula infantil en català amb la particularitat que si bé està oberta a tothom, també està adaptada especialment per a persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) o diversitat funcional intel·lectual, entre altres capacitats diverses. És una iniciativa que ha estat molt ben rebuda per les famílies que hi han assistit.

Per alguns dels infants, fins i tot, era la primera vegada que anaven al cinema. D’altres expliquen que la pandèmia derivada de la Covid-19 els ha afectat especialment, i iniciatives com aquesta de l’Hora Blava els ajuda a obrir-se.

Es tracta d’una prova pilot que, per part de l’Ajuntament de Terrassa, consideren necessària per normalitzar la diversitat i donar cabuda a tots i totes les persones amb capacitats diverses. Ho ha explicat la segona Tinenta d’Alcalde Núria Marín, en absència justificada de la regidora d’Accessibilitat, Salut, Capacitats diverses i Gent Gran Mònica Polo.

Per garantir el benestar dels nens i nenes, la sala de cinema ha mantingut una llum d’ambient durant tota la sessió, no s’hi han projectat anuncis i el volum del so ha estat més baix de l’habitual en una pel·lícula de cartellera. Els pares del Leo, per exemple, han vingut des de Sabadell perquè asseguren que les condicions de la sessió «Hora Blava» els genera confiança.

A l’exterior de la sala s’ha habilitat un espai dinamitzat per dos monitors del Centre de Lleure Tu Tries on, en cas que l’infant no vulgui romandre a la sala durant la projecció, pot divertir-se fent altres activitats alternatives.