El Cinema Catalunya estrena el curtmetratge “Silenci” contra l’assetjament per l’orientació sexual

Tarda d’estrena al Cinema Catalunya amb la presentació del curtmetratge “Silenci”, d’Òscar Plà i Adrià Torres, un film per al món educatiu en favor de la NO discriminació a les aules per raons d’orientació sexual. Aquest film servirà de material als Mossos d’Esquadra pels tallers de sensibilització que fan als centres de Secundària de tot Catalunya. L’objectiu és mobilitzar la majoria silenciosa perquè es posicioni obertament en contra la minoria que comet agressions homofòbiques.

La pel·lícula ha estat feta a través d’un concurs al Grau Superior de Realització de Projectes Audiovisuals de l’Institut Santa Eulàlia. Després d’un càsting els joves van rodar el film a principis d’octubre amb un equip de 40 persones voluntàries d’actors i d’actrius que aquest dimarts han assistit a l’estrena. També hi eren membres dels grups musicals Doctor Prats i Sense Sal, autors de la música. El director del Centre d’Arts Escèniques de Terrassa, Pep Pla, també hi té una col·laboració especial.

Aquest curmetratge és una de les accions del Pacte per a la Diversitat Afectiva, Sexual i d’Identitat de Gènere de Terrassa que en forma part l’Ajuntament, els Mossos d’Esquadra i l’entitat LGTB. L’estrena del film coincideix amb la commemoració del 17 de maig, Dia Internacional Contra l’Homofòbia. També amb motiu d’aquest Dia i com a visibilització de la diversitat sexual, a la vorera central de la Rambla d’Ègara i en tres bancs de la ciutat es pintarà la bandera irisada, símbol de la comunitat Lèsbica Gai Trans i Bisexual de la ciutat. A més i com cada any l’Ajuntament farà onejar la bandera amb els colors de l’Arc de Sant Martí al balcó de l’Ajuntament, símbol inequívoc de que Terrassa és una ciutat pacífica i oberta i que respecta la diversitat sexual dels seus ciutadans.