El Cinema Catalunya estrena The Party, amb audiodescripció

El Cinema Catalunya estrena aquest divendres la pel•lícula The Party, de la directora britànica Sally Potter, que es podrà seguir amb el sistema d’audiodescripció AudescMobile. Es tracta d’una aplicació per a telèfon mòbil que permet l’accessibilitat de les persones amb discapacitat visual a qualsevol producció audiovisual. L’aplicació és el resultat de la col•laboració entre l’ONCE i la Fundació Vodafone.

El darrer film de Sally Potter és una comèdia punyent al voltant de la política i les relacions humanes. Com diu la mateixa directora, una setmana pot ser molt de temps en política, però uns minuts poden ser crucials en una relació personal. Janet acaba de ser nomenada ministre del Govern britànic i decideix fer una festa amb el seu íntim cercle d’amics per a celebrar-ho. Però el que comença de forma plàcida, es va tensant fins a límits insospitats, a mesura que es van desvetllant veritats amagades durant molt de temps.

Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament de Terrassa vol “continuar trencant barreres en tots els àmbits i, aquest any, amb especial interès en l’àmbit cultural, ja que està portant a terme la campanya #la cultura trenca barreres”, segons ha manifestat Adrián Sánchez, regidor de Mitjans Audiovisuals i de Capacitats Diverses i Accessibilitat. Aquest campanya es va iniciar l’any 2017 i es desenvoluparà durant tot el 2018 en coordinació amb la Taula Local de Capacitats Diverses i Accessibilitat.

D’altra banda i seguint amb la voluntat del Cinema Catalunya de projectar pel•lícules que facilitin l’accessibilitat dels seus continguts a persones amb discapacitats auditives o visuals, també es projectarà amb subtítols en català per facilitar la comprensió dels diàlegs i fomentar la lectura. Es tracta de Petzi i la mar salada. Un film basat en una tira còmica danesa creada el 1951, que va esdevenir des del primer moment tota una institució de la infantesa.