El Cinema Catalunya ha acollit la I Jornada de sensibilització contra el bullying

No voler anar a l’escola o a l’institut, estar trist o deprimit, els mals de cap o de panxa i, fins i tot, els pensaments suïcides són alguns dels símptomes que pot presentar una víctima d’assetjament escolar.

Una 80a de mestres i professors dels centres terrassencs han participat aquest divendres en la I Jornada de Sensibilització contra el bullying que s’ha celebrat al Cinema Catalunya. La Unitat de Relacions i Mediació amb la Comunitat (URMEC) de la Policia Municipal ha realitzat des de l’abril diferents accions que han arribat a 3.000 alumnes de la ciutat per prevenir aquest problema. Ara, amb la col·laboració del Servei d’Educació, organitzen aquest seminari que té voluntat de continuïtat

La jornada vol donar una visió integral del problema amb la participació de sociòlegs, educadors i víctimes. La forma de prevenir el bullying passa per l’educació emocional (és a dir, aprendre a gestionar els nostres sentiments i no amagar-los) i la implicació de tota la comunitat educativa en la resolució dels conflictes.

El confinament durant la pandèmia ha fet augmentar la por, la ràbia i la tristesa, les emocions més fortes que sentim i que impulsen comportaments negatius. Per això, diuen, la primera lliçó d’aquest curs ha de ser aprendre a gestionar els nostres sentiments, identificar les situacions de violència i que tota la comunitat educativa intervingui per solucionar-les.