El Cinema Catalunya projecta ‘Goodbye Berlín’ amb un sistema accessible per a persones cegues

El Cinema Catalunya estrena aquest divendres Goodbye Berlín, una pel·lícula que es presenta amb un sistema d’àudiodescripció per a persones cegues o amb alguna discapacitat audiovisual. Mitjançant una app per a mòbils de Vodafone –Audesc Mobile- es podrà accedir als continguts preparats per Aristia Producciones i la Fundació ONCE que ens permetrà escoltar la descripció de la pel·lícula.

L’app es pot descarregar des de les plataformes habituals, tant pels sistemes Android com iOS. Un cop fet aquest primer pas, ja es pot baixar l’arxiu de la pel·lícula, que podrem escoltar abans o durant la projecció. L’audiodescripció se sincronitza automàticament amb l’àudio de la pel·lícula.

De moment, ha estat la distribuïdora Golem l’única que ha anunciat que aplica aquest sistema a totes les seves pel·lícules. Es tracta de la distribuïdora que posseeix els drets d’exhibició de Goodbye Berlín, la pel·lícula guanyadora del premi EFA 2017 del Públic Jove. Un guardó que concedeix un ampli jurat format per joves de 31 països europeus. El seu director és Fatih Akin, autor de Soul Kitchen, Al otro lado i Contra la pared.

Una pel·lícula iniciàtica sobre l’adolescència, o l’entrada en el món dels adults que ens explica la història de Maik i Tschick. El primer és fill d’una família benestant, però poc cohesionada, que es queda sol a casa durant les vacances d’estiu. El segon, un nou company de l’escola –un jove immigrant rus més marginal- que un dia apareix per casa de Maik amb un cotxe robat. Tots dos aposten per una fugida endavant .