El documental “Unrest” podria projectar-se al Cinema Catalunya al maig

El documental Unrest, sobre la Síndrome de Fatiga Crònica, nominat als Òscars, es podria projectar al Cinema Catalunya al voltant del 12 de maig, coincidint amb la commemoració del Dia Mundial de la Fibromiàlgia.

Aquesta és una de les demandes de TeC. La formació ja va presentar una proposta al ple de gener de 2016 per donar suport als afectats de les síndromes de sensibilització central (la fibromiàlgia és una d’elles i la Sensibilitat Química Múltiple, una altre, per exemple).

Candela assegura que des de l’aprovació de la moció no s’ha deixat de treballar en aquest tema que s’ha abordat en tres fases.

Després de la diagnosi -5.850 terrassencs i terrassenques podrien estar afectats i afectades- i la constitució d’un grup treball format per tots els serveis municipals implicats, proveïdors de salut i la delegació terrassenca de l’Associació Catalana d’Afectats de Fibromiàlgia (ACAF), ara les feines es troben en la tercera fase: la de concreció de les 18 accions proposades pel grup de treball, la calendarització i atorgament del pressupost necessari per implementar-les.

Una de les primeres accions serà un programa de formació adreçat als treballadors municipals. També s’eliminaran alguns productes de neteja o de fumigació de forma permanent. Les persones afectades per alguna d’aquestes síndromes poden rebre informació directa de quan es fumiga a prop de casa seva i amb quins productes.

Les accions són de diversos àmbits: atenció social, habitatge, gestió de l’espai públic, salut, població infantil i juvenil i contractació i compra de serveis.

Totes elles, diu Candela, s’han de treballar transversalment amb tots els serveis de l’Ajuntament i les associacions d’afectats i en coordinació amb la Generalitat i amb els proveïdors de salut perquè siguin efectives.