El Cinema Catalunya recupera les sessions d’òpera amb la projecció de ‘Rigoletto’, de Verdi

Torna l’òpera al Cinema Catalunya amb la projecció de Rigoletto, de Giuseppe Verdi. Aquest dimecres la sala del carrer Sant Pere recupera les sessions d’òpera en diferit amb la representació d’una coproducció del Gran Teatre del Liceu i el Teatro Real de Madrid. D’aquesta manera, l’emblemàtica sala del centre de Terrassa recupera aquesta activitat amb l’objectiu, a mig termini, de tornar a oferir al seu públic una Temporada estable d’Òpera i Ballet al cinema. L’any passat, la irrupció de la pandèmia va obligar a cancel·lar les funcions previstes des del 4 de març quan hi havia programada l’òpera Aida, també de Giuseppe Verdi.

Ara, l’espectacle Rigoletto correspon a l’actuació enregistrada al Gran Teatre del Liceu l’any 2017, amb els papers principals interpretats pel tenor Javier Camarena com a Duc de Màntua, el baríton Carlos Álvarez com a Rigoletto i la soprano Desirée Rancatore com a Gilda. La direcció escènica va a càrrec de l’holandesa Monique Wagemakers, mentre que el mestre italià Riccardo Frizza és qui porta la part musical, amb l’Orquestra Simfònica i el Cor del Gran Teatre del Liceu. Un altre dels atractius d’aquesta producció és sens dubte el seu vestuari venecià renaixentista, obra de la dissenyadora Sandy Powell, guanyadora de 3 premis Òscar.

Per a la regidora de la Societat Municipal de Comunicació de Terrassa, Rosa Boladeras, «és una satisfacció poder recuperar les projeccions d’òpèra i dansa al Cinema Catalunya, un dels trets distintius de la nostra programació, que al llarg dels anys més bona acollida ha tingut entre el nostre públic i que demostra l’aposta per una oferta de qualitat, variada i adreçada a tota la ciutadania.» Rigoletto és una peça essencial dins del repertori operístic, basada en el drama de Victor Hugo, Le roi s’amuse, i que va ser censurada abans de l’estrena per la seva crítica a la monarquia de l’època. El resultat és un melodrama en tres actes i llibret que ens transporta a Màntua, Itàlia. Cal destacar també l’aparició, en el tercer acte, d’una de les àries més famoses de la lírica universal, La donna è mobile, que escenifica un dels moments més brillants de l’òpera de Verdi.

Aquesta sessió única es projectarà al Cinema Catalunya aquest dimecres, 24 de febrer, a les 7 de la tarda. Des del cinema del carrer Sant Pere es recorda que la sala compleix amb totes les mesures de protecció de la Covid-19 i és per això que l’aforament està limitat guardant la distància entre localitats i entre grups de la mateixa unitat de convivència. Tot plegat, per tal de garantir la seguretat del públic assistent i gaudir així de les notes musicals de l’òpera amb la màxima intensitat. Les entrades numerades ja estan a la venda tant a taquilla com també per Internet, a través de la web cinemacatalunya.cat.