El Cinema Catalunya s’omple d’amants del terror i la fantasia durant les «12h fantàstiques»

La tercera edició de “Les 12h fantàstiques” organitzades per l’Ajuntament de Terrassa i el Cinema Catalunya ha omplert l’emblemàtica sala del carrer de Sant Pere durant tot el dissabte. Tota una marató amb 6 films d’aquests gèneres del setè art. S’han venut 132 abonaments, 370 localitats individuals amb una mitjana de 200 espectadors per sessió.

Una iniciativa recent que s’ha vist afectada per la pandèmia en els darrers anys però que ha tornat amb més poder de convocatòria que mai. Abans de la primera de les sis projeccions desenes de persones han tret els abonaments i les entrades físiques a les taquilles del propi Cinema Catalunya.

Terrassa es troba entre les 18 ciutats a nivell mundial escollides per l’UNESCO com a ciutat del cinema. Per això aquesta iniciativa ha perseguit l’objectiu de transmetre als egarencs la importància del cinema fet a casa.

Les 12h fantàstiques han organitzat una marató de pel·lícules de fantasia i terror que ha estat de rècord i que ha comptat amb films tan reconeguts com «The Goonies», «El resplandor» o «Malnazidos».

Molts amants del terror i la fantasia han assistit a alguna les projeccions programades per aquest dissabte. Però també hi ha hagut algunes persones que han resistit a marxar i que han pogut gaudir de dotze hores seguides de cinema.

Durant la jornada s’han produït diverses sorpreses com el cas de les actrius i actors de la companyia terrassenca «Les Pisanes», que han ajudat a ambientar el festival. A més, entre els assistents amb abonament s’han sortejat entrades de cinema, roba relacionada amb l’esdeveniment, un abonament per a la següent edició o una sessió gratuïta de tatuatges.