El CITM posa al dia els plans d’estudis dels graus en Multimèdia i en Disseny, Animació i Art Digital

El Centre d’Imatge i Tecnologia Multimèdia, adscrit a la UPC, estrena grau el curs vinent coincidint amb els seu 25 anys. De fet és el grau en Multimèdia que evoluciona cap al Grau en Disseny Digital i Tecnologia Multimèdia. Al pla d’estudis actual, que és del 2009, li calia una revisió integral que fes repensar el perfil multimèdia, avui més multidisciplinar i amb presència també en altres àmbits més enllà del de les tecnologies de la informació i la comunicació. Multimèdia és una de les titulacions amb més inserció laboral.

Amb el nou pla, el 30 per cent de les assignatures seran noves i algunes matèries que ara tenen nou crèdits en passaran a tenir sis. Entre les novetats, la interacció multisensorial, la realitat virtual i augmentada, la intel·ligència artificial i les tecnologies emergents i més presència de l’àmbit d’empresa.

Per la seva banda, el grau en Disseny, Animació i Art Digital, creat al 2017, estrena pla d’estudis i s’amplia de tres a quatre anys. El CITM estrenarà, també al curs vinent, tres postgraus en animació, videojocs i experiència d’usuari i, al curs 2024-2025, un programa de doctorat.

L’altre grau que imparteix el CITM, en Disseny i Desenvolupament de Videojocs, no pateix cap canvi. El Centre d’Imatge i Tecnologia Multimèdia és l’únic de l’estat que ofereix les tres titulacions, compartint recursos tecnològics i creant espais de connexió entre els diferents perfils.