El Club BMX Terrassa celebra el seu 30è aniversari en una jornada festiva i competitiva

El Club BMX Terrassa va commemorar el passat dissabte el 30è aniversari del BMX a la nostra ciutat dintre dels actes de la Festa Major del barri de Les Arenes. L’activitat principal va ser la celebració del Trofeu Nacional 30 Aniversari BMX Terrassa, que donava màxima puntuació als corredors per participar en el Campionat d’Espanya que es disputarà al juliol a Saragossa.

L’esdeveniment es mereixia una celebració especial que no va defraudar al nombrós públic que va omplir grades i zones comuns de les instal·lacions del circuit municipal de BMX Les Arenes. Una pantalla gegant de 15 metres quadrats va ser l’atractiu principal, ja que es van retransmetre imatges històriques de competicions als diferents traçats que ha gaudit el BMX Terrassa a la seva història. Les curses, que es van seguir en directe a la gran pantalla, van ser amenitzades per l’speaker Jesús Valenzuela i Manel Ibars, responsable de l’escola BMX Terrassa. Pel que fa a la competició, va comptar amb més d’un centenar d’inscrits que van puntuar en categories nacionals i autonòmica, essent els pilots locals qui van copar la majoria dels podis.

Dintre dels actes protocol·laris van intervenir els primers presidents de l’entitat, David Benito i Antonio Díaz, que van explicar els inicis del BMX a Terrassa en la dècada dels 80. L’alcalde, Alfredo Vega, va felicitar al club per la seva trajectòria en aquests 30 anys d’història, per ser pioners a la ciutat en el món del BMX i per la dedicació i compromís en l’àmbit esportiu a la ciutat.

Dies enrere, una crida a través de les xarxes socials, convidava a tothom qui va tenir relació en algun moment amb el BMX Terrassa. El públic va conèixer històries i anècdotes d’antics pilots de BMX, així com de Pere Pi, excampió motociclista de renom i creador de la marca de bicicletes Monty. D’altres, com corredors i clubs de la resta d’Espanya, van voler participar enviant vídeo-felicitacions que van ser retransmeses a la gran pantalla. També celebritats esportives que van iniciar-se en el món del BMX com Jordi Viladoms, pilot de motos al Dakar i actual director espotiu de KTM Motorsport, o Jordi Tarrés, set vegades campió mundial de Trial, van felicitar la trajectòria del BMX Terrassa

La regidora d’Esports, Eva Candela va fer entrega dels trofeus als finalistes de la competició, dissenyats per la ocasió amb gravat de l’escut commemoratiu BMX Terrassa 30 anys.