El Club Gimnàstic Terrassa triplica el nombre de practicants de parkour

El parkour és una disciplina esportiva emergent. La imatge que ve al cap és la d’un grup de joves saltant o escalant per la ciutat i fent servir únicament el seu propi cos per aconseguir-ho.

El Club Gimnàstic Terrassa va apostar per ella ara fa 4 anys. Ofereix classes per a nens i nenes d’entre 6 i 17 anys (com si fos una extraescolar més) i sessions obertes per fer-ne una aproximació, els dissabtes.

En el darrer any però, han notat un fort augment de la demanda. Aquest curs, pràcticament s’ha triplicat el nombre d’hores i d’alumnes. Actualment, en són una quarantena i cada setmana sumen noves altes.

L’entrenador és en Marcel Camp, conegut com a Marcy, un jove de 20 anys de Barcelona, estudiant de psicologia. Per a ell, el parkour ha passat de ser una afició a entrenar-se cinc dies a la setmana. El passat setembre va ser bronze en el primer campionat d’Espanya celebrat a Pamplona i ja prepara la seva participació en el segon, previst pels dies 22 i 23 d’octubre.

El Club Gimnàstic Terrassa ha adaptat espais interiors i exteriors per poder practicar aquesta disciplina. Camp vol aconseguir el suport de la Federació Catalana de Gimnàstica per transformar aquestes instal·lacions en un parc de parkour que pugi allotjar competicions oficials en un futur proper.

També és un dels fundadors del Comitè Tècnic de Parkour (dins de la Federació) i ha creat el seu propi equip, Òptim.

Parkour 7 Parkour 4 Parkour 3 Parkou4 3 Parkour 2 Parkour