El Club Handbol Terrassa puja a la Primera Nacional

El sènior masculí de l’Handbol Terrassa jugarà la temporada vinent a la Primera Nacional, la categoria de bronze de l’handbol estatal. Només quedava l’opció d’una renúncia perquè el conjunt egarenc optés a l’ascens, després de finalitzar segon a la Lliga Catalana i veure com la plaça a la superior categoria requeia en el Creu Alta Sabadell.

La renúncia ha arribat de la mà de l’Handbol Sant Vicenç, cuer del grup “D” de la Primera Nacional en aturar-se la lliga per la crisi sanitària. Tot i que el quadre del Baix Llobregat tenia garantida la permanència un any més, al no produir-se descensos, ha arribat a un acord de cessió de la seva plaça amb el Terrassa. 25 anys després, la ciutat tornarà a comptar amb un equip d’handbol en categoria nacional.

L’ascens arriba després d’una etapa efímera del Terrassa a la Lliga Catalana, on s’hi ha quedat només dues temporades. A la primera va acabar salvant la categoria i en aquesta segona el conjunt de Xavi Font ha completat una excel·lent campanya. Ha ocupat posicions de play-off d’ascens des de la quarta jornada i en deu d’elles ha liderat la classificació. Només en els darrers partits ha perdut el lideratge, a mans d’un Sabadell amb qui va haver d’ajornar en més d’una ocasió el derbi de la segona volta i que li ha acabat traient dos punts d’avantatge.

Toca ara confeccionar una plantilla competitiva amb el repte de lluitar per la permanència a la Primera Nacional. L’ascens de l’Handbol Terrassa completa un paper brillant dels dos equips sèniors de l’entitat, ja que el femení ha pujat a la Primera Catalana.