El CN Sabadell aparta Nemanja Ubovic i el Comitè de Competició de la RFEN obre una investigació oficial

El CN Sabadell ha apartat el serbi Nemanja Ubovic del primer equip, segons ha informat el club vallesà en un comunicat. El jugador ja no participarà ni als entrenaments ni als partits oficials fins que es resolgui l’expedient informatiu que el club té obert des d’aquest diumenge pels insults homòfobs contra el waterpolista del CN Terrassa Víctor Gutiérrez.

En el comunicat, el CN Sabadell ha posat de manifest l’existència de versions contradictòries que estan sent estudiades, lamenta i condemna les amenaces i insults que Ubovic i la seva família estan rebent en les xarxes socials i reitera l’enèrgica condemna a qualsevol actuació homòfoba, xenòfoba i racista.

La Federació entra d’ofici

La Federació Espanyola de Natació (RFEN) ha comunicat aquest dilluns a la tarda que obre una investigació oficial per aquests “pressumptes insults homòfobs” i que el Comitè de Competició “inicia d’ofici, a falta de denúncies prèvies, un procediment disciplinari” de conformitat amb l’article 28.1 del Llibre IX del Règim Disciplinari de la RFEN, en tractar-se una pressumpta infracció a la competició.

Tant el CN Terrassa com el CN Sabadell disposen d’un termini de cinc dies per exercir al·legacions o utilitar els mitjans de defensa admesos per l’ordenament jurídic. També es sol·licitarà informes a l’equip arbitral i al delegat federatiu per si van presenciar els fets denunciats públicament.