El CN Terrassa de bàsquet no renuncia a res en el nou Campionat d’Espanya de Primera Divisió

Fa un any que no hi ha competicions de bàsquet a Terrassa. L’estat d’alarma per la pandèmia va aturar per complert els campionats i, quan estava a punt d’arrencar la temporada a l’octubre, la segona onada ho va frenar tot de nou. Després de la flexibilització d’algunes de les restriccions en l’àmbit esportiu, només aquelles que són d’àmbit estatal o que en donen accés hi tornen.

És el cas del Campionat d’Espanya de Primera Divisió, antiga Copa Catalunya, en el qual hi competeixen els dos sèniors del CN Terrassa. Debutaran diumenge al nou pavelló de l’Àrea Olímpica (encara sense estrenar en competició de lliga) i amb moltes ganes. La Federació Catalana ha confeccionat una lliga exprés, en la qual no hi haurà descensos de categoria. A diferència d’altres temporades, els dos equips del CN Terrassa surten sense aquesta pressió afegida per la qual cosa no renuncien a res.

L’equip femení, que manté la totalitat de la plantilla, debutarà contra el Joviat, a les 17.30h. El seu grup, el 2B, està integrat pel Draft Gramenet, el Grup Barna i el Balaguer. Els dos primers classificats de cadascun dels quatre grups d’aquesta categoria disputaran la Final a Vuit entre el 28 i el 30 de maig. Els dos finalistes participaran en la Fase Final del Campionat d’Espanya de Primera Divisió Femenina, amb l’objectiu de pujar a Lliga Femenina 2.

L’equip masculí del CN Terrassa, amb la baixa de Pau Gamundi respecte la plantilla de principi de temporada, està enquadrat al grup 2 del Campionat d’Espanya de Primera Divisió Masculina. Debutarà diumenge (19.15h) contra el Castellbisbal. Tàrrega, Mollerussa i Navàs són els seus companys de viatge. La Final a Vuit la jugaran els cinc primers classificats de cadascun dels cinc grups, més els tres millors segons. L’ascens a la lliga EBA dependrà de les normatives que estableixen la Federació Espanyola de Bàsquet.

Per protocol Covid, l’inici d’aquesta competició obliga a les plantilles a sotmetre’s a un test d’antígens entre 24 i 72 hores abans de la celebració del partit.

L’equip femení del CN Terrassa debutarà davant el Joviat