El CN Terrassa es proclama campió d’Espanya juvenil masculí en derrotar el CN Barcelona a la final

 

El CN Terrassa va proclamar-se brillantment campió d’Espanya juvenil masculí de waterpolo en la fase final que va celebrar-se el cap de setmana a les instal·lacions del CN Barcelona. El conjunt d’Edu Vera i Dídac Cobacho va completar un campionat excel·lent que va culminar amb una victòria ajustada contra els amfitrions en la gran final (4-5). Els egarencs tanquen així una temporada immillorable, atès que, recentment, van adjudicar-se el títol català.

El CN Terrassa va resoldre sense cap problema els dos partits de la primera fase. Enquadrat en el grup C, va debutar amb una victòria àmplia contra el WP Turia per 14 a 2. El CN Helios va ser la víctima en el segon matx (14-5). En quarts de final, , va creuar-se amb el CW Sevilla, segon classificat del grup B, al qual va esborrar de la piscina amb un contundent 4 a 22. El nivell d’exigència va augmentar considerablement en el partit de semifinals. L’equip d’Edu Vera va enfrontar-se al CN La Latina, al qual va eliminar en imposar-se per 6 gols a 11.

El CN Terrassa va tancar un campionat rodó en una gran final molt igualada i de marcador curt. Els d’Eduard Vera van derrotar el CN Barcelona per 4 gols a 5 (1-0, 0-2, 2-3 i 1-0) en un matx caracteritzat per la prudència i el predomini de les defenses. Els egarencs van arribar al descans amb un avantatge mínim (1-2). A la represa, després que els cenebistes empatessin a dos, van encadenar un parcial de 0 a 3 fonamentat en el contraatac. A partir d’aquest punt, però, el CN Terrassa va fallar clares ocasions per anotar un sisè gol que hagués estat definitiu. Aquesta manca d’instint assassí va propiciar que el Barcelona reduís el marge. Els cenebistes, no obstant, van marcar el 4 a 5 a un minut de la conclusió i no van posar en perill la victòria terrassenca. En el capítol individual, cal destacar que Oriol Rodríguez va ser el màxim golejador del campionat amb 18 dianes.