El CN Terrassa i la resta d’aspirants a la Copa busquen destronar l’Atlètic-Barceloneta

Les instal·lacions del CN Sabadell acullen a partir d’aquest dijous la Copa del Rei de waterpolo, amb la novetat de celebrar les dues competicions de forma unitària en una mateixa seu. La Copa de la Reina, però, donarà el tret de sortida divendres.

El sorteig va voler que l’equip masculí del CN Terrassa s’enfronti als quarts de final amb el CN Mataró, un dels tres equips que l’ha derrotat a la lliga. A la piscina descoberta maresmenca, els de Dídac Cobacho van caure per 8 a 5 en un mal partit. Jugar, però, en un escenari neutre equilibra les forces entre dos equips que es coneixen bé i que aspiren a jugar a Europa la temporada vinent. El partit arrencarà a les 18.30h.

El tècnic local no amaga la seva debilitat per la Copa. “És una competició que m’agrada molt. El format d’eliminatòria directa sempre proporciona partits emocionants i disputats, amb tensió, que sovint no tenen res a veure amb els compromisos de lliga i propicia sorpreses. T’obliga a estar aquell dia al cent per cent, amb tota la feina feta, amb el rival ben estudiat”. Sobre el Mataró, Cobacho afegeix que en “la seva piscina és un escenari maleït per a nosaltres, però la Copa es juga en un escenari neutral que fa preveure un partit més igualat”.

Arribar a la final, però, no serà gens fàcil. Tot i que el CN Terrassa ha evitat l’Atlètic-Barceloneta, en cas de victòria contra el Mataró el quadre egarenc s’enfrontaria en semifinals al vencedor entre el CN Sabadell i el CN Barcelona, dos equips amb qui té una lluita aferrissada pel segon lloc en la fase regular.

Els de Cobacho, però, aspiren almenys a arribar a la seva cinquena final de Copa, després de les del 1991, 2007, 2009 i, la darrera, el 2018 a Tenerife. En aquesta última edició, es van trobar un intractable Barceloneta, que suma set títols consecutius i que busca el seu 16è trofeu.

Els mariners seran sens dubte el rival a batre. Precisament el vigent subcampió, el CE Mediterrani dels egarencs Jordi Pérez, Iván Gallego i Donat Galeev, serà l’adversari als quarts de final. L’altra eliminatòria la disputen el CN Catalunya i el CN Sant Andreu.