El CN Terrassa i Sarai Gascón s’acusen mútuament del trencament de les relacions

La nedadora i campiona paralímpica Sarai Gascón deixarà el Club Natació Terrassa el proper 1 de desembre. El divorci l’ha fet oficial el club mitjançant un comunicat en el que exposa una sèrie de desavinences amb Gascón que han conduït a la decisió de no renovar-li el seu contracte. D’altra banda l’esportista terrassenca ha donat la seva versió via twitter. Les dues parts no coincideixen alhora d’explicar què ha passat.

El club exposa que l’actitud de Gascón en l’últim any “ha generat controvèrsia i grans dificultats en la relació d’aquesta esportista amb els tècnics de l’entitat, i també ho ha estat a nivell institucional i extern”. El CN Terrassa apunta a diferències de visió en l’àmbit esportiu i social. L’entitat també recorda que Gascón “va ser l’única esportista de natació que el 2016 va tenir contracte professional” i que fa uns mesos les dues parts van establir un annex de millores econòmiques. El comunicat torna a esmentar “l’actitud” de la nedadora, que, diu, “no reconeix la figura dels tècnics responsables de natació” i que l’única relació amb el club “ha estat estrictament per temes econòmics”. Per últim, el club diu haver-se reunit amb Gascón però que “ha estat impossible arribar a un acord”.

La nedadora terrassenca ha respòs a aquest comunicat per les xarxes socials, acusant al CN Terrassa de mentir. Si el club deia que Gascón tenia contracte professional, l’esportista diu que tenia contracte de treballadora i que el mateix Natació li va dir que no complia la normativa legal. Alhora d’establir les noves condicions, Sarai explica que el club li va traslladar que no les podia equiparar als esportistes no discapacitats. Aquest últim punt, és el que esgrimeix Gascón com a motiu principal de la seva sortida: que no se li reconeixen els mateixos drets que a altres nedadors i que se sent discriminada.

Sarai Gascón, de 25 anys, ha nedat tota la vida al CN Terrassa i s’ha convertit en l’esportista més llorejada de la història de l’entitat, amb tretze medalles als Jocs Paralímpics. El Natació agraeix la trajectòria de la nedadora, i la qualifica “d’esportista emblemàtica, de patrimoni del club i de la ciutat” i acaba deixant la porta oberta per al futur.

 

El comunicat del club: El SARAI GASCON NOTA DE PREMSA