El CN Terrassa rep el projecte bàsic per a la construcció d’una piscina coberta de 34×25 metres

El CN Terrassa ha rebut el projecte bàsic per a la construcció d’una nova piscina coberta de 34×25 metres de mans de l’estudi D’Aura Arquitectura. Joan Ramon Rius i Núria Ayala, especialistes en projectes esportius aquàtics, han lliurat el document a la delegació del club, formada pel president Jordi Martín, la vicepresidenta esportiva Cristina Rey i el vicepresident de l’Àrea d’Instal·lacions Enrique Lupiáñez.

El projecte, un dels compromisos de l’actual junta directiva, contempla una làmina d’aigua de 34×25 metres amb diverses possibilitats d’ús al terreny que ocupa actualment el camp de futbet que dona a l’Avinguda de l’Abat Marcet. Permetrà acollir qualsevol partit de waterpolo masculí o femení i competicions de natació en piscina de 25 metres. També permetrà muntar dos camps de waterpolo de categories inferiors, un camp i nou carrils de natació o 14 carrils de natació de 25 metres. Consta, també, d’una passarel·la transversal dins de l’aigua d’una amplada d’un metre.

Més enllà de l’àmbit competitiu, aquest equipament suposarà un increment de la làmina d’aigua de la qual gaudiran els socis, que disposaran de més espai per desenvolupar activitat aquàtica, una activitat física sense impacte articular que comporta una millora de la salut i la qualitat de vida.

Projecte a mig termini

El projecte d’aquesta nova piscina es podrà realitzar a mig termini, en el marc d’una propera legislatura. Amb aquesta documentació, però, es pot iniciar la fase de comunicació i de sol·licitud de la llicència d’obres municipal, així com engegar les gestions amb els organismes oficials per al seu finançament, que es durà a terme de forma compartida amb el club.

Els arquitectes Joan Ramon Rius i Núria Ayala, de l’estudi D’Aura Arquitectura, són especialistes en projectes esportius aquàtics i han rebut diversos reconeixements durant la seva trajectòria. Van ser guardonats amb el primer premi al concurs de la piscina coberta del Complex Esportiu de Cártama (Màlaga) i amb el tercer premi al concurs de la piscina coberta del Complex Esportiu Municipa de Mira-sol (Sant Cugat) i al concurs de la piscina coberta del Poliesportiu de Sant Pau del Camp. Així mateix, van ser els autors de la reforma de la piscina del CN Olot.

Lliurament del projecte bàsic a la delegació del CN Terrassa (Font imatge: CN Terrassa)