El CN Terrassa acollirà un Torneig Internacional de Waterpolo Adaptat d’alt nivell

L’Àrea Olímpica acollirà el 29 i 30 de juny la primera edició del Torneig Internacional de Waterpolo Adaptat Ciutat de Terrassa. Està organitzat pel CN Terrassa, la Federació Catalana de Natació i la d’Esports de Persones amb Discapacitat Física (FCEDF). Aquest dimecres s’ha fet la presentació i el sorteig de la competició, que s’emmarca dins els actes de la Festa Major de Terrassa.

Hi participaran sis equips, tres catalans i tres italians. CN Terrassa, CN Barcelona i CN Sabadell, que ja fa dos anys que competeixen a la Lliga Catalana d’Ability, i GLS Napoli Liones, Rani Nantes Florencia i Crazy Waves Pisa. L’equip amfitrió ha estat enquadrat al grup «A» amb el campió italià, el Nàpols, i el Pisa.

Foto de família de jugadors, tècnics i organització que participaran en aquesta competició

Una idea que va sorgir fa un any, després de la celebració del partit internacional entre les seleccions de Catalunya i d’Itàlia i que va tenir lloc precisament al CN Terrassa. La participació italiana incrementarà el nivell.

Dos dies intensos

El dissabte 29 tindrà lloc la fase de grups, mentre que el diumenge al matí es jugaran les semifinals i la resta d’eliminatòries. La final s’ha programat per a la una de la tarda. Hi haurà també distincions individuals al millor jugador, premi Danfoss (esponsoritza el torneig), i a l’equip ideal.

Els waterpolistes del primer equip Noelia Cuenda i Iván Sánchez han estat les mans innocents del sorteig

L’objectiu de l’organització és que aquesta primera edició sigui la llavor d’un torneig amb més equips participants a curt termini. I és que ja s’està parlant amb altres comunitats autònomes per instaurar una lliga estatal de waterpolo adaptat.