El CN Terrassa tindrà novament doble representació a la Copa Catalunya de bàsquet

El CN Terrassa comptarà la temporada vinent amb els seus dos sèniors de bàsquet, tant masculí com femení, a la Copa Catalunya, la màxima categoria del bàsquet català. Encara no ho ha fet oficial la Federació Catalana (està previst que ho faci en els propers dies), però els responsables de l’entitat egarenca ja ho donen per fet.

Serà la segona vegada que tots dos hi coincideixen. La primera va ser la campanya 2010-2011, amb els mateixos entrenadors d’ara, però en aquella època Vicente Gómez dirigia l’equip femení i Jordi Sociats, el masculí. Aquesta nova efemèride arriba en una temporada que es preveu il·lusionant per al club, sempre i quan s’acabi la situació d’emergència i tot torni a la normalitat. I és que l’objectiu és traslladar la secció de bàsquet als nous pavellons que s’han construït a l’Àrea Olímpica, abandonant així les instal·lacions del Pla del Bon Aire.

El passat 28 d’abril la Federació Catalana de Bàsquet va anunciar la finalització de totes les competicions federades al no poder-se reprendre la fase regular per la pandèmia generada per la Covid-19. Seguint els passos d’altres federacions esportives, la proposta passava per no contemplar cap descens, però sí ponderar els ascensos en funció del sistema final de cada competició.

I és aquí on surten beneficats els dos equips del CN Terrassa. El masculí liderava la classificació del grup 3 de la Primera Catalana, amb el mateix balanç que el CN Sabadell (14 victòries i 6 derrotes), mentre que el femení era tercer del grup 2 de la Primera Catalana empatat amb TGN i Reus Ploms (15 victòries i 5 derrotes).

La reestructuració que té prevista fer la Federació Catalana a la Copa Catalunya la temporada vinent, incrementant el nombre d’equips, garanteix la doble representació egarenca en la categoria. Recordem que l’equip masculí va baixar de Copa Catalunya a Primera Catalana la temporada 2015-2016, mentre que el femení recuperarà la categoria perduda fa tot just un any.

Partit de l’equip femení del CN Terrassa