El Col·lectiu d’Escoles contra la Segregació reclama la sisena hora als centres de màxima complexitat

Cap de les dotze escoles de titularitat pública de Terrassa que acullen alumnat socialment desafavorit i que són considerades de màxima complexitat comptaran amb la sisena hora el curs vinent. L’última en renunciar-hi ha estat Font de l’Alba, segons ha confirmat a Canal Terrassa membres del consell escolar, i són per motius organitzatius de salut que s’inclouen dins el pla de contingència que ha presentat aquest centre per la Covid-19.

L’existència d’una instrucció del Departament d’Educació, en la qual es deixava llibertat a les direccions dels centres a sol·licitar o no aquesta sisena hora abans del 15 de juliol, ha indignat el Col·lectiu d’Escoles contra la Segregació. A més aquest col·lectiu considera que, renunciant a aquesta sisena hora, el centre renuncia també als recursos que ha anunciat el Departament per afrontar l’etapa post-covid i augmenta encara més la bretxa acadèmica entre l’alumnat.

El Col·lectiu d’Escoles contra la Segregació assenyala que hi ha alternatives a la sisena hora, com la baixada de ràtios, l’eliminació de la matrícula viva en els centres de màxima complexitat i l’augment del professorat i de professionals de l’educació social. De moment aquesta entitat té el recolzament del Síndic de Greuges, que ha obert una investigació d’ofici per esbrinar quantes escoles es quedaran sense sisena hora i l’impacte que aquesta mesura tindrà.