El Col·legi d’Advocats de Terrassa mostra la seva indignació i la disconformitat amb la sentència

Els membres de la Junta de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Terrassa, han emès un  comunicat per mostrar el seu posicionament sobre la sentència del Tribunal Suprem contra els càrrecs que segons els lletrats van ser  el Govern legítim de la Generalitat de Catalunya, la presidenta del Parlament i els presidents d’Òmnium Cultural i l’Assamblea Nacional Catalana. En especial en suport als seus companys, Josep Rull, conciutadà i lletrat pertanyent al Col·legi d’Advocats de Terrassa, i,  Carles Mundó, que va ser també col·legiat de la institució i Conseller de Justícia.

El comunicat consta dels següents punts i té caràcter previ a l’anàlisi jurídica detallada de la sentència:

  • Mostrem la nostra indignació i la més absoluta  disconformitat amb el resultat de la sentència,
  •  Denunciem que la sentència prejutja fets i persones que no han sigut part en la causa i que es troben encara a l’espera de judicis penals amb acusacions i peticions de penes molt elevades, com és el cas del nostre company Pere Soler,
  •  En el mateix sentit, denunciem que, malgrat que durant el judici del procés es va impedir la prova relativa les actuacions policials de l’1 d’octubre, la sentència es pronuncia al respecte tot i que es  troben actualment sent investigades i/o jutjades per altres estaments judicials.
  •  Entenem que, tal i com han posat de manifest i denunciat diverses organitzacions internacionals de defensa dels drets humans, els condemnats no han gaudit d’un judici just donat que no s’ha respectat el  principi de presumpció d’innocència, el dret a un jutge predeterminat per la llei, i d’ altres garanties processals.
  • Rebutgem que la via judicial, i menys la via penal, sigui la solució a les legitimes, pacífiques i democràtiques aspiracions de la nostra societat.